3 tips om efficiënt je uren bij te houden

Of je de uren nu bij moet houden omdat ze moeten worden gefactureerd aan de klant, omdat het bedrijf waarvoor je werkt er inzicht in wil hebben of jij zelf juist productieve wilt zijn, het is ontzettend belangrijk om de uren op de juiste manier bij te houden. Om je hierbij verder te helpen hebben wij verschillende tips op een rij gezet om de uren nog efficiënter bij te kunnen houden. 

1) Maak het niet te ingewikkeld

Wanneer je het hele proces zo eenvoudig mogelijk wilt laten verlopen, dan is het belangrijk om het niet te ingewikkeld te maken. Probeer het hele systeem en proces dat jij hebt om de uren bij te houden zo eenvoudig mogelijk te houden. Heb voor jezelf duidelijk welke projecten je hebt en houd de uren bij die jij voor die bepaalde projecten aan het werk bent. Vervolgens weet je precies hoe lang je waar aan hebt gewerkt. 

Maar wanneer je voor elke kleine taak bij gaat houden hoe lang je daarmee bezig bent geweest dan kan het allemaal nog wel eens een stuk lastiger gaan worden. Je wilt er niet in verzeild raken dat je op een gegeven moment langer bezig bent om de planningen in te vullen dan dat je aan het werk bent. 

2) Maak gebruik van een app

Er zijn tegenwoordig veel apps beschikbaar waarmee het ontzettend makkelijk wordt gemaakt om de gewerkte uren bij te houden. Maak hier dan ook gebruik van. De app zelf kan het direct clusteren in verschillende projecten en er handige en bruikbare informatie uit inzichtelijk maken. Dit werkt een stuk makkelijker dan wanneer je het zelf in een spreadsheet bij moet gaan houden en er zelf mee aan de slag moet gaan. De app van AFAS is hier een goed voorbeeld van en het zal veel problemen voor je uit handen nemen. 

3) Strikt blijven met het bijhouden

Verder werkt het veel beter om elke dag strikt je uren bij te houden dan het de ene dag voor het ene project wel te doen en vervolgens voor het andere project niet meer te doen. Zeg tegen jezelf om het elke dag bij te gaan houden en op die manier zul je er ook zorgvuldig in blijven. Het wordt dan namelijk de standaard voor je, wat het veel gemakkelijker zal maken. 

Voor nog meer tips om de uren van je werknemers goed bij te houden raden we aan om eens naar dit engelse artikel te kijken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.