Cryptocurrency – de volatiliteit van de markt

Cryptocurrency – de volatiliteit van de markt

Elke markt is in beweging. De aandelenmarkt heeft continue te maken met fluctuerende koersen. De supermarkten hebben te maken met een bepaalde markt waarin de marktprijzen tot stand komen. De transfermarkt van voetballers in continue in beweging doordat eigenaren steeds meer geld uit willen geven.

Dat gegeven geldt eveneens voor de markt van de digitale munteenheden; de cryptocurrency markt. Deze markt is in de afgelopen jaren gigantisch booming en heeft al te maken gehad met gigantische koerswijzigingen. In dit artikel nemen we je mee in de wondere wereld van de cryptocurrency markt. Hoe kan het dat deze markt zo volatiel is en hoe kan jij daar rekening mee houden?

Cryptocurrency markt

Zoals elke markt wordt ook de cryptocurrency markt beïnvloed door vraag en aanbod. Bij de cryptocurrency markt is echter gebleken dat de koersen nogal kunnen fluctueren. Deze koers is één van de weinige koersen die op een dag met 1000% kan stijgen, maar ook net zo goed met datzelfde percentage kan dalen. Hoe komt dat? Het antwoord op die vraag is niet geheel eenzijdig.

Allereerst speelt de onwetendheid van mensen een rol. Veel mensen zijn pas sinds kort in aanraking gekomen met de cryptocurrency markt. Dat komt onder andere doordat pas sinds ongeveer 2 jaar de media ook op het onderwerp ‘cryptocurrency’ is gedoken. Ook heeft het door mond-tot-mond reclame een steeds groter publiek aangetrokken. Feit is echter dat veel investeerders een bepaald bedrag inleggen, maar soms niet eens exact weten waar ze in investeren. Dit zijn voornamelijk de mensen die de eurotekens in hun ogen hebben staan. Veel geld maken in een kort tijdsbestek. Het klinkt mooi, maar dat is het in de werkelijkheid niet altijd.

Een andere oorzaak van de volatiliteit van de cryptocurrency markt is de invloed van influencers. We hebben het in het recente verleden meermaals meegemaakt. Een bekend persoon plaatst een positieve tweet over een bepaalde munteenheid en de crypto koers schiet direct omhoog. Dat werkt echter ook averechts. Als een bekend persoon een negatieve tweet plaatst over een munteenheid, kan deze koers ook flink zakken.

De markt van de cryptocurrencies is erg volatiel doordat zeer veel facetten invloed kunnen hebben op de koers.

Hoe kan jij daar rekening mee houden?

Het belangrijkste bij de markt van cryptocurrencies is om je hoofd niet op hol te laten brengen. Leg alleen geld in wat je écht kan missen. Investeer bovendien niet al je geld in 1 coin, maar probeer je geld in meerdere coins te verspreiden. Het gezegde luidt niet voor niets; nooit op één paard wedden.

Anderzijds is het ook aan te raden om je vooraf echt te verdiepen in een bepaalde coin. Wat is het doel van de coin? Welk probleem kan de coin oplossen? Welke toegevoegde waarde heeft een coin te bieden? Pas als je een goed inzicht in een coin hebt, is het mogelijk om te beslissen of je daar geld in wil investeren. Ga daarom ook niet zomaar uit van een bepaald advies op een website of een forum. Lees jezelf goed in en baseer je keuze op de informatie die je zelf hebt opgedaan!