De laatste autotrends: wat zien we?

autotrends

Een nieuwe auto rijden dat wil natuurlijk iedereen. Ieder jaar komt de automarkt weer met nieuwe speeltjes. Er is zoveel keuze. Het is daarom belangrijk dat de auto passend is bij jouw persoonlijke wensen. Je kan daardoor binnen het aanbod filteren en alleen modellen bekijken die geschikt zijn voor jouw situatie. Een nieuwe auto was voorheen niet voor iedereen weggelegd, maar shortlease biedt een oplossing. Hiermee kun je voor een korte periode een auto leasen. Mocht de wagen dus niet bevallen, kun je gemakkelijk iedere maand het contract opzeggen. Welke trends we dan precies zien in het jaar 2019? We geven je hieronder een kort overzicht.

Duurzaam rijden was nog nooit zo populair
Duurzaamheid staat tegenwoordig zeer centraal in onze samenleving en daar hoort dan ook duurzaam rijden bij. Elektrisch rijden is de nieuwe trend en je ziet steeds meer oplaadpunten verschijnen. Een elektrische auto is in de aanschaf vrij prijzig, maar door short lease kun jij nu ook zo’n auto bemachtigen! Wachten totdat waterstof auto’s de nieuwe trend worden is niet nodig. De productie van waterstof is niet per se efficiënter dan elektrisch rijden. Waterstof rijden kost namelijk veel meer energie dan elektrisch en is daarom niet duurzamer. Bovendien is rijden op waterstof ook duurder dan bijvoorbeeld benzine. Een elektrische auto aanschaffen is daarom zeker een goede investering, ook voor lange termijn.

Ontwikkelingen rondom elektrische auto’s
Omdat elektrisch rijden nu zo gestimuleerd wordt, zien we ook dat de auto’s steeds meer verbeteren in hun kwaliteit. Mensen zijn nog een beetje sceptisch of er wel voldoende oplaadpunten zijn voor het aantal gebruikers die er een dienen te gebruiken. De nieuwere modellen zijn verder ontwikkelt en kunnen vaak al 300 tot 500 kilometer rijden zonder op te laden. Bovendien is er een nieuwe techniek toegepast op de nieuwere auto’s, namelijk de one-pedal drive. Deze techniek maakt mogelijk dat je met slechts een pedaal kan remmen en gas kan geven. Wanneer je gebruik gemaakt van deze technologie kan de accu van de auto tussentijds opgeladen worden, waardoor er nog meer kilometers gemaakt kunnen worden. De kilometers kunnen dus tegenwoordig in deze auto’s gemaakt worden. Bovendien zien we dat de accu’s van de auto’s zeker verbeterd zijn. In de accu’s zit een koelingssysteem, waardoor de accu’s zeer lang meegaan.

De keuze is reuze
Voorheen was Tesla toch wel echt het merk dat je moest rijden voor elektrisch. Echter, zie je dat steeds meer automerken de overstap maken naar elektrisch en dus helemaal meegaan in de trend. Merken als BMW, Audi, Peugeot enzovoorts hebben nu ook enkele elektrische wagens in de aanbieding. Er is nu voor de consument dus veel meer keuze en kun je een auto rijden van jouw favoriete automerk. Daarbij dient wel benoemd te worden dat de ene elektrische auto wellicht iets beter ontwikkelt is dan de andere. Let hier dus altijd goed op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *