De nieuwste ontwikkelingen in de app wereld

app ontwikkelingen

De nieuwste ontwikkelingen in de app wereld

Onlangs verwijderden 10.000 Nederlands hun Facebook profiel naar aanleiding van het lekken van persoonlijke data van gebruikers. Het verwijderen van het social media profiel leidt tevens tot het verwijderen van de Facebook applicatie op telefoons en tablets. Steeds meer Nederlanders worden voorzichtiger met het verspreiden en delen van hun persoonlijke informatie. Welke ontwikkelingen zijn er nog meer gaande in de wereld van applicaties? We geven je een korte update!

De chatbot

“Ik ben chatman, super snel met MSN, niemand die me niet kent”, ken jij hem nog? Zo’n 10 jaar geleden was het via de chatdienst MSN al mogelijk om tegen een zogenaamde chatrobot te praten. De antwoorden die je terugkreeg waren niet altijd relevant, maar het zorgde wel voor vermaak. Tegenwoordig is de kunstmatige intelligentie stukken verbetert en zorgt het “Kan ik je ergens mee helpen”, chatbericht op een website niet meer voor grote verbazing. Veel grote bedrijven maken al gebruik van de chatbot functie op hun website en applicatie en ook steeds meer kleine bedrijven overwegen om een chatfunctie toe te voegen aan hun site of app. De integratie van chat in apps zal dit jaar blijven groeien.

Instant apps

De mens wordt ongeduldig. Uit enquête onderzoek en hersenscans bij 2.000 Canadezen blijkt dat de mens in 2000 een aandachtspanne van 12 seconden had. 15 jaar later was deze aandachtspanne gekrompen tot 8 seconden. De digitale ontwikkelingen en een overvloed aan informatie hebben als gevolg dat men zich minder lang kan focussen en concentreren. Oftewel: wil je je klant boeien, dan moet dit binnen 8 seconden gebeuren. Een langzame website of applicatie kan dus funest zijn. Daarom kwam Android in 2017 met de instant apps. Deze applicaties hoeven niet geïnstalleerd te worden (want dit kost tijd), maar kunnen meteen worden geopend. Een andere ontwikkelingen is het gebruik van AMP pagina’s voor websites waardoor webpagina’s op mobiel sneller worden geladen.

App streaming technologie

Apps hoeven niet altijd meer gedownload te worden. Prettig, want de belangrijkste reden van het niet downloaden van applicaties is het feit dat er geen ruimte op het apparaat beschikbaar is. Met app streaming kunnen er bepaalde functies van applicaties worden gebruikt zonder dat deze gedownload moeten worden. Nu kunnen gebruikers van apps dus de applicatie gebruiken, zonder dat hier een download voor nodig is. Dit maakt het gebruik van applicaties een stuk eenvoudiger en makkelijker!

Internet of Things

Hoogstwaarschijnlijk heb je al vaker van dit begrip gehoord. Kort betekent het dat niet alleen mensen online zijn, maar ook dingen. Zo staan huishoudelijke apparaten steeds vaker in verbinding met je eigen smartphone of tv. In de auto kun je bijvoorbeeld tegenwoordig alvast de verwarming en de vaatwasser aanzetten. Steeds meer applicaties zijn ingericht op deze Internet of Things ontwikkeling. Voice activated, kunstmatige intelligentie en smart homes zijn anno 2018 dé trend op gebied van smart apps.

Met name door deze ontwikkelingen in de app wereld zal het gebruik van mobiele applicaties, webapplicaties en professionele apps blijven groeien. Gebruikt jouw organisatie nog geen applicatie of website gericht op mobiel gebruik? Dan is dit hét moment om de voordelen in kaart te brengen bij een professionele app ontwikkelaar.