De nieuwste trends in de tuin

tuinieren trends

Sommige mensen kunnen zich er uren vermaken en anderen willen er het liefst zo min mogelijk onderhoud aan hebben: de tuin. Een tuin heeft vele voordelen en is in de zomer perfect voor een heerlijke barbecue of een dagje luieren.

Nu de zomer er weer aankomt hebben wij voor jou gekeken naar de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van tuinen. Dus ben jij de trotse bezitter van een tuin? Lees dan snel verder!

 

Een groene tuin

De laatste jaren is duurzaamheid een opkomende trend. Hoewel het misschien geen trend te noemen is, aangezien duurzaamheid belangrijk is voor onze toekomst. Zorg voor een groene tuin die beestjes aantrekt. Planten zijn hierin erg belangrijk. Natuurlijk hoef je van je tuin geen jungle te maken, maar de tuin compleet betegelen is niet echt meer van deze tijd.

 

Leeftijdsvriendelijk

Door de jaren heen vinden er veranderingen plaats. Je staat er misschien niet bij stil, maar deze veranderingen zorgen ervoor dat ook in je tuin aanpassingen nodig zijn. Tegenwoordig is het de trend om tijdloos te zijn, dus ook in de tuin.

 

Veiligheid

Hoewel we het voornamelijk over groen en planten hebben op het gebied van tuintrends, is ook veiligheid een belangrijk item. Je wil immers onbezorgd in je tuin kunnen genieten, zonder dat er via de voortuin iemand inbreekt.

 

Op dit gebied vind je tegenwoordig een steeds vaker voorkomende oplossing: een automatische poort voor de oprit. Bij deze poorten heb je de keuze tussen een draaipoort en een schuifpoort (als je minder ruimte hebt). Het grote voordeel is dat je zelf gemakkelijk en snel binnen komt, terwijl anderen je terrein niet op komen. Het bedrijf Messcher maakt deze hekwerken ook op maat, neem voor meer informatie eens een kijkje op messcher.nl.

 

Overkapping

De laatste jaren is dit een doorzettende trend. Met een overkapping kan je elk moment in de tuin zijn. Ideaal voor degenen die het liefst non-stop buiten genieten. Koele avonden zijn geen reden meer om naar binnen te gaan en ook in het meubilair kan je investeren.

Door een heater en een comfortabele tuinset toe te voegen ben jij niet meer weg te slaan uit de tuin!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *