De populairste spelcomputers van het moment

Vroeger speelde je nog een potje Mens-erger-je-niet bij kaarslicht, bij de familiefeestjes van tegenwoordig verdwijnen de kinderen meestal direct in de tv-hoek. En niet alleen kinderen rennen het liefst direct naar de heilige spelcomputer; de game industrie verrijkt inmiddels ook het leven van vele volwassenen! In menig huiskamer is deze gadget niet meer weg te slaan. Maar waarop let je eigenlijk bij het aanschaffen van zo’n spelcomputer?

PlayStation

Verreweg de winnaar van de meest verkochte spelcomputer van onze generatie is de PlayStation 4. Deze ongekend populaire PS4 van Sony heeft een ruime spelkeuze waarvoor veel van de nieuwste games uitkomen. Daarnaast zijn er unieke spellen die alleen voor de PS4 verschijnen (Last of Us, horizon, God of War). De laatste is de PS4 Pro, waarmee je de games in 4K kan spelen. Je TV moet dan wel in staat zijn deze beeldresolutie af te kunnen spelen, maar dan heb je wel heel scherpe, smooth beelden. Je kan daarnaast ook gebruik maken van de Virtual Reality functie: met een VR-bril op kun je de games beleven alsof je echt in de virtuele wereld staat! Ook kun je met de PS4 films kijken door middel van de ingebouwde blu-rayspeler of via een videoapp. Sony heeft inmiddels de lancering van de PlayStation 5 aangekondigd voor eind 2020… Maar als je daar niet op wil wachten, is het verstandig een kijkje te nemen bij Black Friday PS4 voor de beste aanbiedingen van dit jaar!

Xbox

De Xbox One van Microsoft heeft, naast de nieuwe spellen, ook weer exclusieve games (Forza-racegames, Gears of War, Halo). Deze zijn ook te spelen op je pc. Qua verschillende versies kun je 2 kanten op.  De Xbox One X is de sterkste op het moment: deze 40% krachtigere spelcomputer heeft een 4K-resolutie en kan de beelden dus heel soepel op de hoogste kwaliteit draaien. De Xbox One S is een iets minder krachtige spelcomputer en is dan ook wat goedkoper. Wél kunnen ze beide 4K-Ultra HD videostreamen door de Blu-ray. Deze populaire spelcomputer voor een fijn prijsje scoren? Pak je agenda er maar bij, want met fikse kortingen zijn de beste Xbox deals te vinden tijdens de Black Friday deals!

Nintendo

De Nintendo Switch spelcomputer is, vergeleken met de PS4 of Xbox One, niet zo krachtig en gevarieerd in het game aanbod. Maar de Nintendo spelcomputer heeft wél de meeste multiplayer-games. En wat dacht je van de legendarische Mario-games? Of Zelda, en Donkey Kong? Die zijn alleen speelbaar op een Nintendo Switch, of oudere Nintendo spelcomputers. Deze games console is dus super geschikt voor een gezellig familieavondje. Je kunt hem daarnaast niet alleen op de televisie aansluiten, maar ook als draagbare tablet gebruiken. Nintendo heeft inmiddels aangekondigd voor dit jaar nog twee nieuwe modellen uit te brengen: een snellere en een goedkopere, die zouden zijn gericht op ervaren gamers en zich zouden kunnen meten met de krachtigere PS4 en Xbox One. Maar voorlopig zijn het nog slechts geruchten…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *