Dit zijn de meubeltrends voor 2020

Het is goed om op de hoogte te zijn van de meubeltrends voor het komende jaar. Wat worden de belangrijke kleuren? Materialen? Stijlen? Zeker als je van plan bent om nieuw meubels te gaan kopen is het slim om hierop te letten. Het is mooi om vooruit te lopen op de rest. Laten we een paar opvallende trends bespreken.

Milieubewust en duurzaam

Duurzaam wordt steeds belangrijker binnen de meubelbranche. Het is de verwachting dat het alleen nog maar meer gaat worden. Mensen willen nog voordat ze een product gaan kopen weten waar het materiaal vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd. Mensen kiezen steeds vaker voor ambachtelijk werk. Bedrijven moeten steeds transparanter worden en zijn om de herkomst te laten zien.

Decoratie in 2020

Steeds meer innovatieve bedrijven en jonge ontwerpers komen met nieuwe materialen en ontwerpen. Ze weten van afval nieuwe producten te maken. Gebruik maken van zeegras, mais of bamboe is een trend die we in 2020 steeds meer gaan zien.

Kleiner gaan wonen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in een kleiner huis te gaan wonen. De kleinere woningen hebben een andere behoefte als het gaat om de inrichting. Het is belangrijk om de kleine ruimtes groter te laten lijken. Ook zien we hier meer hybride woonstijlen terug. De kamers lopen vaak meer door elkaar heen. De keuken, woonkamer en slaapkamer komen steeds vaker samen.

De kleuren en stijlen

De natuurtinten en materialen worden meer gebruikt in 2020. Mooie zachte pasteltinten en daarnaast ook meer aardetinten komen terug in 2020. Daarnaast zien we dat er meer natuurlijk materialen gebruikt worden. Het is belangrijk om die natural look te krijgen in de woonkamer en ook in de andere kamers van de woning. Het is essentieel om alles goed op elkaar aan te laten sluiten.

 

 

Geplaatst onder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.