Een nieuwe trend: private shortlease

private shortlease

Het leasen van een auto wordt steeds populairder, ook onder de particulier. Dit wordt ook opgepikt door de sommige leasemaatschappijen en komen dan ook met een nieuw initiatief. Private shortlease. Wat houdt dit dan precies in? Lees hieronder meer.

De zakelijker rijder
Voorheen waren voornamelijk voor de zakelijke rijders meerdere leaseconstructies beschikbaar. Vanuit de werkgever of wellicht uit het eigen bedrijf wordt een auto geleased. Aangezien de leasemaatschappij eigenaar blijft van de wagen, zijn de kosten niet drukkend op de balans van de onderneming. Er blijft dus voldoende ruimte over om andere investeringen te doen. Onder het zakelijk leasen van een auto kunnen verscheidene leasevarianten vallen, waaronder shortlease.

Wat houdt shortlease in?
Bij shortlease kun je voor een korte periode een auto huren. Je zit dus niet voor een langere tijd aan een contract vast. Bij sommige leasemaatschappijen is het zelfs mogelijk om vanaf één maand al een auto te shortleasen. Daar komt bij, dat je het leasecontract maandelijks op kunt zeggen. Je zit op deze manier dus nergens aan vast en kunt altijd wisselen. Ideaal.

Private lease
Deze leaseconstructie was voorheen de enige beschikbare variant voor particulieren. Bij private lease kun je vaak pas een auto huren vanaf een periode van 24 tot 60 maanden. Een langere periode dus. Bovendien is het niet heel gemakkelijk om onder dit contract uit te komen. Je moet dus als particulier wel echt zeker weten dat je een auto wilt leasen. Mocht je toch echt het contract wilt beëindigen, dien je de resterende periode af te kopen. Dit is geen goedkope grap. Voor particulieren die willen ontdekken of het leasen van een auto iets voor hun is, is dit niet de beste optie.

Private shortlease
Deze leaseconstructie is dan de oplossing. Waar shortlease voorheen alleen een optie was voor de zakelijke rijders, zien we dat steeds meer leasemaatschappijen deze optie nu ook open stellen voor particulieren. Of je nou wilt ontdekken of leasen wat voor jou is of simpelweg vaker van auto wilt wisselen, dan is private shortlease ideaal. De enige kanttekening die er bij te maken valt is dat het maandelijkse bedrag hoger uit zal vallen dan bij private lease. Dit heeft ermee te maken dat het contract maandelijks opzegbaar is en je dus voor een kortere periode een auto kan huren. Bovendien is de leaseconstructie niet overal in Nederland beschikbaar voor de particulier en je zult deze mogelijkheid dus niet bij iedere garage hebben. Let hier goed op en informeer van te voren welke constructies een dergelijke garage aanbiedt voor jou als particulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.