Elektrische vouwfiets kopen

elektrische vouwfiets

Elektrische vouwfiets kopen

De elektrische fiets wordt een steeds populairder vervoersmiddel onder forensen. Op de Nederlandse fietspaden is een elektrische fiets geen bijzonderheid meer. Minder bekend is de elektrische vouwfiets, die vooral voor forensen interessant is.

Door de toegenomen filedruk, door het aantrekken van de economie stappen veel forensen van de auto over naar de trein. De NS heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in nieuwe treinen, waardoor de kans op een zitplaats toegenomen is. De trein is hierdoor een elektrische vouwfiets een goed alternatief voor de auto geworden. Echter, vaak ontbreekt de aansluiting tussen huis en station en station en werk. Een elektrische vouwfiets vormt deze ontbrekende schakel in de reis!

Voordelen van een elektrische fiets

Een elektrische vouwfiets kent veel voordelen, naast het gemak.

Kom minder bezweet aan op je werk
Door de elektrische trapondersteuning hoef je fysiek minder hard te trappen. Een elektrische vouwfiets biedt ondersteuning aan het trappen, waardoor je minder bezweet aankomt. Van tegenwind heb je geen last meer. Niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je collega’s en medereizigers!

Sneller op je bestemming

Elektrische vouwfietsen zijn uitgerust met een motortje in het voorwiel. Zodra je begint met fietsen levert dit motortje kracht, waardoor je gemakkelijker voorruit komt. Een elektrische vouwfiets haalt maximaal 25 kilometer per uur. Wil je sneller? Hou er dan rekening mee dat je elektrische vouwfiets voorzien moet zijn van een kenteken en jij een helm moet dragen.

Fietsen werkt ontspannend
Wist je dat fietsen op een elektrische fiets niet alleen gezond is, maar ook ontspannend werkt? Je hoeft echt geen uur te fietsen om je hoofd even helemaal leeg te maken.  Zo kom je ontspannen aan op je werk en kan je er de hele dag tegenaan!

Gratis handbagage
Een elektrische vouwfiets mag gratis mee met de trein, ze vallen namelijk onder handbagage. Zo wordt je treinreis wel heel aantrekkelijk!

Waar moet je op letten bij aankoop?

Ben je overtuigd dat een elektrische vouwfiets ook voor jou ideaal is? Informeer goed naar de aangeboden modellen. Voorkom een miskoop en let op deze specifieke aspecten.

 1. Gewicht en formaat
  Een elektrische vouwfiets is zwaarder dan een traditionele vouwfiets. Het extra gewicht wordt veroorzaakt door de accu en de motor. Let er goed op dat de vouwfiets ondanks het extra gewicht hanteerbaar blijft. Kan je de vouwfiets gemakkelijk in- en uitklappen? Is het gewicht voldoende om de fiets in een drukke trein te tillen en op te bergen?
 2. Versnellingen
  Elektrische vouwfietsen zijn leverbaar met handschakeling en automatisch schakelen. Vooral in drukke steden en heuvelachtig terrein bieden automatisch schakelende elektrische vouwfietsen een uitkomst. In prijs zijn deze automaten vaak duurder, maar wel comfortabeler.
 3. Rijcomfort
  Rijcomfort speelt vooral een rol als je de fiets wilt gebruiken voor recreatieve doeleinden. Het rijcomfort van een fiets hangt vooral af van de grootte van de wielen, de vering en de manier waarop het frame is samengesteld.
 4. Kwaliteit
  Elektrische vouwfietsen zijn er in diverse prijsklassen. Goedkopere vouwfietsen zijn niet per definitie slecht. Vaak is het gebruikte materiaal niet van lichtgewicht materiaal gemaakt, waardoor het gewicht toeneemt. Let bij elektrische vouwfietsen daarnaast op de gebruikte motoren, accu’s en versnellingsnaven. Veel onbekende merken gebruiken onderdelen uit China, waarvan de kwaliteit discutabel is. Voorkom een miskoop en informeer je van te voren goed!