Fris de zomer in met steigerhout

De zomer staat voor deur. Tijd om de tuin op te ruimen en eventueel weer nieuwe planten toe te voegen. In het voorjaar leuken wij graag de tuin op met leuke accessoires en nieuwe planten. Maar het is ook de tijd dat je een blik werpt op je tuinmeubelen. Heb je toevallig tuinmeubelen van steigerhout, dan ben je zeker mee gegaan met de trends van de afgelopen jaren. En grote kans dat je tevreden bent met deze meubels. 

 

Steigerhouten meubelen zijn stevig en kunnen jarenlang mee gaan. Maar na een lange winter zijn deze zeker vies en vuil. Het tijd om de schoonmaakhandschoenen aan te trekken en deze weer grondig schoon te maken, zodat je weer vooruit kan. 

Tuinmeubels die spik en span zijn 

Of het nu gaat om een complete loungeset of alleen een tuintafel van steigerhout, hout is hout. Hout werkt en is vatbaar voor weersomstandigheden. Wanneer je onbehandelde steigerhouten meubelen hebt, dan is 1 keer per jaar een schoonmaakbeurt zeker nodig. Het is voldoende om de meubels schoon te maken met groene zeep en een borstel. Zo verwijder je simpel alle aanslag. Zo is het meubel binnen no time weer spik en span, genieten maar! 

 

Maar zijn ondanks deze werkzaamheden de meubels toch niet helemaal mooi? Dat is simpel opgelost. Schuur het meubel op en behandel daarna het meubel. 

Behandelde tuinmeubels 

Heb jij jouw steigerhouten tuinmeubel laten behandelen met bijvoorbeeld een nano coating of ontdek je nu vlekken die je er niet meer vanaf krijgt, volg dan deze stappen. Een behandeling van steigerhout kan met een nano coating of washing. Deze laag beschermt het meubel tegen alle weersomstandigheden. Na een jaar verliest deze coating wel zijn werking en moet je dit opnieuw doen. 

 

Schuur het meubel lichtjes op en breng een nieuwe laag nano coating of washing aan. Dit laat je intrekken en klaar! Simpeler dan dit kan niet. Na deze behandeling is schoonmaken met een vochtige doek vaak al genoeg. 

Jarenlang plezier hebben van steigerhout 

Steigerhout is prachtig hout met een uniek karakter. Niet gek dat je hier jarenlang van wilt genieten. Door steigerhout te behandelen kun je al langer genieten van het tuinmeubel, maar er zijn nog meer tips! 

 

Zet je tuinmeubelen niet direct op de grond. Door het iets verhoogd te plaatsen met bijvoorbeeld kunststof doppen kan het meubel beter drogen. Plaats het meubel ook op een open plek. HIerdoor kan het beter drogen. En tot slot haal altijd alle bladeren en andere troepjes van de meubelen af. Zo voorkom je dat dit erin trekt. 

 

Geplaatst onder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.