Hoe maak je pasta?

Pasta is een simpel gerecht. Maar met verschillende tips en trucs maak je je eigen pasta nog lekkerder. In plaats van de pasta in de winkel te kopen, is het leuker om eigen pasta te maken. Ook is het een gezellige bezigheid om samen te gaan koken. Het is niet moeilijk, als je er maar de tijd voor neemt en je de juiste ingrediënten gebruikt. Verder is het ook gezonder om eigen pasta te maken. Maar natuurlijk heeft niet iedereen daar zin in. Maar daar is ook een oplossing voor.

Pastadeeg

De simpelste manier om te beginnen is om kant en klare pasta in de supermarkt te kopen. Maar dat is niet de bedoeling van een verse pasta. Als eerste begin je natuurlijk met het deeg voor de pasta te maken. Je hebt bloem, eieren en olijfolie nodig. Vervolgens kan je dat gaan mengen en kneden. Als dat eenmaal gebeurt is dan moet je het deeg een uurtje laten rusten voordat je verder kan gaan. Daarna kan je de deeg uitrollen en snijden in dunne sliertjes. En uiteindelijk moet je ze 3 tot 5 minuten laten koken en je verse pasta is klaar.

De saus

Natuurlijk hoort er bij pasta ook saus. Als eerste moet je kiezen uit verse tomaten of tomaten uit blik. Je kan er ook voor kiezen om de saus te mixen met groenten. Wil je dat niet dan kan je ze eventueel ook later aan de pasta toevoegen. Verder kan je de saus op smaak brengen met kruiden en pepers. Het belangrijkste is dat er geen grote stukken in de saus zitten.

De aankleding

Als de pasta en saus eenmaal klaar zijn, dan is het tijd voor de aankleding van de pasta. Je kan dan eventueel nog groenten en kruiden toevoegen. Verder is het van belang dat je er kaas over doet. Maar niet teveel want anders proef je de pasta niet meer.

Wat als het niet lukt?

Natuurlijk heeft niet iedereen tijd of zin om zelf pasta te maken. Je kan tijd besparen door bepaalde ingrediënten toch kant en klaar in de winkel te halen. Er zijn ook restaurants die lekkere en gezonde pasta’s aanbieden. Voorbeeld daarvan is het restaurant in Almere genaamd Woodstone Pizza and Wine. Die biedt naast pizza’s ook pasta’s aan in allerlei smaken. Zo kan je altijd pasta gaan eten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.