Leukste openlucht theaters voor kinderen

De zomer komt er weer aan! En dit jaar betekent dat niet alleen dat het weer natuurlijk beter wordt, maar ook dat er meer versoepelingen zijn. Nadat vorige zomer voor velen mensen een domper was, is het dit jaar weer tijd voor meer uitjes, activiteiten en vermaak met de kinderen. Dus haal het buitenspeelgoed maar uit de kast, de zomer kleren van zolder en reserveer leuke activiteiten! Sinds deze week zijn namelijk de luchttheaters weer geopend. Leerzaam entertainment dus, voor zowel jong als oud. Nederland kent nogal wat luchttheaters, maar dit zijn toch echt de leukste op een rijtje.

Cabrio

In Soest, niet ver van het Paleis Soestdijk, kun je het openluchttheater Cabrio vinden. Dit theater biedt voorstellingen aan die voor zowel volwassenen als kinderen erg entertainment is. Het leuke aan Cabrio is dat dit zich bevindt midden in de bossen in het midden van het land. De prachtige omgeving zorgt ervoor dat je extra kan genieten van je ervaring. Dit jaar treden onder andere Suzan & Freek maar ook Edwin Evers op. Daarnaast zijn er geregeld kindervoorstellingen.

Valkenburg

Ook zo’n unieke parel van een openluchttheater kun je vinden in Valkenburg. Valkenburg staat natuurlijk bekend om de bergachtige omgeving, en dat zie je volledig terug in dit theater. Het bevindt zich namelijk in de rotsen. De historie is hier dan ook terug te zien, het is al meer dan 100 jaar in gebruik. Ook hier zijn deze zomer weer diverse kindervoorstellingen te zien. 

Vondelpark

Nog zo’n klassieker vind je midden in de hoofdstad van ons land. Gelegen in het Vondelpark vind je dit theater dat al 45 jaar een divers aanbod aan activiteiten organiseert. Van cabaret tot dans, en muziek tot de velen kindervoorstellingen, het aanbod is enorm. Bijna elk weekend is er een volle agenda voor vermaak voor jong en oud. Tevens kunnen kinderen in de zomervakantie aansluiten bij een van de velen theatercursussen waarbij ze werken aan hun eigen voorstelling.

Theater thuis

Nog niet overtuigd om naar een openluchttheater te gaan met de kinderen? Misschien is het dan leuk om thuis aan de slag te gaan. Peuter speelgoed, en verkleedkleren bieden namelijk vaak al een ruime mogelijkheid om thuis toneel te maken. Hiermee stimuleer je de creativiteit van je kinderen zonder dat je hiervoor de deur uit moet. Laat ze een toneelstuk maken en geniet van het resultaat. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.