Steeds meer vakanties in mei

Meivakantie

Steeds meer vakanties in mei

Natuurlijk de zomervakantie een ideaal moment voor velen om lekker de zon op te zoeken, maar ook steeds meer mensen maken gebruik van de meivakantie om er even lekker tussenuit te gaan. Er wordt verwacht dat tussen de 3,5 en 4 miljoen vakanties worden ondernomen door Nederlandse toeristen. Een vakantie in deze periode kan variëren tot een uitgebreide vakantie aan de Spaanse kust tot aan een lekker midweekje in een bungalowpark in eigen land. Steeds meer mensen lijken hier gebruik van te maken.

Bijna de helft van alle vakanties in de mei vakantie viert, worden in eigen land doorgebracht. Dit jaar valt de meivakantie in het hele land in week 18, van 28 april tot en met 6 mei. Populaire vakantiemanieren zijn bijvoorbeeld het huren van een huisje ergens in het land. Denk aan de bekende vakantieparken maar ook verblijven via AirBNB wordt steeds populairder. Ook kampeervakanties zijn erg in trek bij de Nederlandse toerist. Nederland kent veel regio’s waar het tegenwoordig heerlijk vakantie vieren is. Denk aan de Noordzeekust, de Veluwe, Zuid-Limburg en vele andere mooie plekken.

Niet alleen in eigen land kan het fijn zijn om er op uit te gaan, maar ook het buitenland wordt nog altijd goed gevonden door Nederlanders. Ruim de helft van alle vakanties die geboekt worden in de meivakantie, hebben een bestemming in het buitenland. Hier valt een tweedeling te zien als het gaat om de type vakanties die geboekt worden. Naast de bekende zon, zee en strandvakanties zijn de (korte of lange) stedentrips alsmaar populairder aan het worden. Het land met de meest bezochte plekken in de meivakantie voor deze stedentrips is Spanje. Met onder andere Malaga, Barcelona, Alicante, Valencia en Madrid beschikt Spanje over prachtige steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Bijkomend voordeel is dat een groot deel van Spanje heel lekker weer te bieden heeft in mei. Ideaal dus om er even lekker tussenuit te knijpen. Spanje is volgens de statistieken bezig aan een mooie opmars. Daar waar in 2016 van alle vakanties door Nederlanders er nog 10% naar Spanje ging, was dit vorig jaar al bijna 12%. Steeds meer mensen weten de warmte in dit Zuid-Europese land te vinden. Niet voor niets zien we op de Nederlandse vliegvelden als Schiphol en Eindhoven Airport steeds meer vluchten naar verschillende bestemmingen in Spanje te boeken.

Een andere bestemming die steeds meer bezocht wordt door onze landgenoten zijn onze buurlanden, België en Duitsland. Deze landen hebben als grote voordeel dat ze qua afstand lekker in de buurt zijn, en dus met de auto goed te bereiken. In België kun je bijvoorbeeld heerlijk genieten aan de kust of een actieve vakantie vieren in de Belgische Ardennen. Duitsland staat wat meer bekend om haar diversiteit. Prachtige steden en zeer uitgebreide vakantieparken maken van dit land een ideale bestemming voor een (korte) vakantie.

Men verwacht door de aantrekkende economie dat toeristen steeds vaker in de meivakantie een aantal dagen er lekker op uit willen. Welke bestemming men ook kiest, even lekker ontspannen in deze periode is iets wat veel mensen graag doen.