Verduurzaming neemt toe in vogelvlucht

verduurzaming

Nadat de overheid bijna dagelijks komt met informatie over ons milieu neemt de verduurzaming drang op de huizenmarkt en ver daarbuiten enorm toe. Mensen beginnen massaal spouwmuurisolatie aan te brengen en zorgen overal voor een beter geïsoleerde woning. Daarnaast neemt stroomverbruik enorm af en stappen steeds meer mensen af van energie afkomstig uit fossiele brandstoffen. In deze blog leg ik je uit waar je allemaal op kunt letten bij het verduurzamen voor het milieu. Het lijkt een beetje een suffe trend, maar toch is de trend hipper dan ooit.

Isoleren

Laten we beginnen bij het begin. Het isoleren van de woning. Een van de belangrijkste maatregelen die je kunt treffen. Tegenwoordig kunnen ze al energieneutrale woningen maken. Dit betekent geen stookkosten! yeey! Wanneer je een iets oudere woning hebt gaat dit natuurlijk niet. Daarom kun je een aantal maatregelen nemen. Dit is uiteraard afhankelijk van jouw woning en de mate van isolatie tot nu toe. Een aantal stappen die je kunt zetten zijn vrij simpel. Denk hierbij aan het nemen van spouwmuur isolatie, de aanschaf van aluminium kozijnen of de installatie van dubbel glas. Al deze zaken samen kunnen je duizenden euro’s besparen. Dat is het mooie aan het isoleren van je woning. Vaak levert het alleen maar geld op.

Stroom opwekken

Wanneer er niet meer zoveel energie wegloopt, kun je gaan denken aan het anders opwekken van stroom. Of ook wel het zelf opwekken van stroom. Hier kun je vaak zelfs geld mee verdienen. Wanneer je een enegie neutrale woning hebt zeker. Je hoeft hier echt geen enorm zonnepark voor te bouwen of zo een afschuwelijke windmolen in je tuin te zetten. Door de installatie van een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen, wek jij voldoende stroom op om nog een woning van energie te voorzien. Dat mag je tegenwoordig geheel gratis verkopen. Maak van je huis je eigen energiecentrale.

 LED verlichting

Wil je nog minder verbruiken? Vervang dan zo snel mogelijk alle lampen voor LED verlichting. LED verlichting is tot 80 procent goedkoper dan traditionele lampen en dat scheelt toch wel heel erg veel. Daarnaast kun je LED verlichting prachtig dimmen. Dit zorgt niet alleen voor een uniek effect, maar ook nog eens dat je de lampen nooit uit hoeft te zetten. Dit zorgt ervoor dat de lampen veel langer meegaan.

Succes

Succes met het verduurzamen van je woning! Mocht je hier verder nog vragen over hebt? Dan horen wij het graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.