Waarom het verstandig is om te beleggen voor je pensioen

Je hoort het steeds vaker in reclames voorbij komen. Sparen voor je pensioen of beleggen voor je pensioen is de gewoonste zaak van de wereld geworden. Maar waarom doen mensen dit? Wat zijn de voordelen van het beleggen voor je pensioen en kan ik beter niet gewoon gaan sparen?

Sparen

Sparen is de meest ouderwetse optie om een goed pensioen voor jezelf op te bouwen. Sparen is een van de betrouwbaarste manieren om geld te bewaren en mensen doen dit al sinds jaren. De vraag is of sparen nu wel daadwerkelijk nuttig is? De rentes op de spaarrekeningen zijn tegenwoordig ontzettend zo laag, zo laag dat je er op een normale spaarrekening bijna geen winst op je vermogen maakt.  De volgende vraag is dan of het überhaupt nodig is om te sparen voor je pensioen. Dit kan je jezelf afvragen door goed te kijken naar wat nou je uiteindelijke pensioen gaat worden.

Sparen met een pensioenproduct

Als jij regelmatig geld opzij wilt zetten voor je pensioen dan kan je het beste denken aan een bankspaarrekening, werknemerspensioen of een beleggingsrekening. Al deze opties zijn aanvullingen op je werknemerspensioen. Geld storten doormiddel van deze producten kan maandelijks maar ook op jaarbasis.

Beleggen voor je pensioen

Beleggingen voor je pensioen kunnen jou helpen om voldoende geld te hebben als je eenmaal gepensioneerd bent. Je kunt ervoor kiezen om je geld zelf te beleggen, of om het over te laten aan een beleggingsfonds. Niet iedereen heeft verstand van beleggen en heeft zin om zich hierin te verdiepen, waardoor je tegen een bord aan kunt lopen. Als je daadwerkelijk geïnteresseerd bent in een belegging en je wilt er ontzettend veel over weten dan kan het leuk zijn om het zelf te doen. Als je het veilig wilt spelen en er zekerder van wilt zijn dan kan je het beste ervoor kiezen om het geld te laten beleggen door een beleggingsfonds.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.